Café Paulus

Kávézó

Paulus-Pascucci, páratlan páros már évek óta…

A Pascucci egy olasz cég, amely egy sor újítással vált vezetővé világszerte a kávé-piacon. Ő vezette be például a széles csészét, kidolgozva egy olyan kávékészítési módot, amely a lehető legjobban szétterjeszti az aromákat a kávé felületén, a körte alakú csészetípussal ellentétben, és így sűrű krémet garantált, kiemelve ezzel a termék előnyeit. A kíméletes feldolgozással és az egyre értékesebb aromák felkutatásának köszönhetően megelőzte napjaink tendenciáját.

2000-ben indították el azt a projektet, melynek célja egy új gyár alapítása volt, a minőség megtartásának érdekében. A helyszín Montecerignone, mert a hely klímája kiváló a nyers kávé számára. A folyamatos fejlesztések és a kiváló alapanyagnak köszönhetően a Pascucci kávé prémium minősége mindig állandó, amely ebben a változó világban nem elhanyagolható szempont. Nem véletlenül esett tehát erre a márkára a választás, hisz a termelő hely különleges klímája és földjének ásványi összetevői oly kiválóak, hogy már 100 éve pörkölik a körültekintően átválogatott kávébabokat.
Egész Magyarországon a pécsi Magda Kft. (Magda Cukrászda) a hivatalos és kizárólagos importőre a Pascucci kávénak, így nem csoda, hogy a számtalan előny mellett egy kis lokálpatriotizmus is közrejátszott abban, hogy őket választottuk.

A Pascucci így egy kicsit „pécsi kávé” is, egy pécsi kávézóban, a Paulusban.